Möt Linnéa

_MG_9796Jag föddes utanför Göteborg en dag i sköna maj år 1979, men har därefter spenderat stora delar av mitt liv i en flyttbil. Det började med unga föräldrar som flyttade för utbildning och jobb och fortsatte med en inre rastlöshet som drev mig till nya platser hela tiden. Som äldst av tre syskon var jag splittrad mellan rollen som banbrytande rebell och ordningsam storasyster.

Som barn var jag övertygad om att jag skulle bli författare, men eftersom jag är av nyfiken natur ville jag först prova på lite andra grejer. Jag hann prova på att vara amatörmodell och säsongsarbetande bartender runt om i Europa innan jag utbildade mig till både trädgårdsdesigner och hudterapeut. Jag kan i alla fall låtsas att det var nyfikenhet, i själva verket var jag nog för feg för att kasta mig ut i bokbranschen.

Feghet är annars inget som kännetecknar mig, jag anser att livet är till för att levas och det jag är mest rädd för är att bli gammal och ångra en massa saker jag velat göra men aldrig gjorde. Denna inställning har lärt mig många läxor och jag är tacksam för dem allihop.

När jag väl började skriva kunde jag inte sluta. Jag ville grotta ner mig i litteratur och skaffade mig därför en utbildning i litteraturvetenskap och kreativt skrivande. Idag skriver jag på heltid och lever ut min barndomsdröm. 

Just nu bor jag i huvudsak i Fuengirola, Spanien, men pendlar till vårt hus i Göteborg. Jag försöker också spendera så mycket tid jag kan i Hunnebostrand där jag har både hjärta och rötter.